Achtergrond sprekers parallel

 

 


 

Adriaan van Dorp

Institute for Financial Crime

 

 

Voorzitter Institute for Financial Crime

Adriaan van Dorp (1963) is voorzitter van het Institute for Financial Crime en werkt in het dagelijks leven als Managing Director Security & Integrity Management bij ABN AMRO.

Als Luitenant bij het Korps Mariniers en Commissaris bij de Politie heeft hij de ambtelijke en maatschappelijke kant van de samenleving ervaren. Als manager bij The Royal Bank of Scotland en ABN AMRO heeft hij inzicht gekregen in de impact van de financiële en commerciële markten op de samenleving. Afgestudeerd als organisatie antropoloog, ligt het hiermee voor de hand dat hij zijn focus legt op de samenwerking tussen publieke en private partijen in het domein van veiligheid en integriteit. Hij doet dit  vanuit verschillende rollen, ten behoeve van een beter begrip voor elkaars werkelijkheden en voor een betere samenleving.


Fred de Rooij

De Nederlandsche bank

 

Toezichthouder / Examining Officer

Fred is sinds 1999 werkzaam op diverse toezichtterreinen en specialist op het gebied van integriteit & compliance en wetgeving ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme. Op dit moment is Fred werkzaam bij het Team Ondermijnende Criminaliteit bij DNB.


Simone van Ruijven
Litebit

Legal & Compliance Director LiteBit

Na een aantal CDD en KYC opdrachten bij o.a. Theodoor Gillissen en FMO is Simone de Rabobank organisatie binnen gerold. Begonnen aan de commerciële kant, bij Schretlen&Co en Rabobank Shipping heeft zij na een aantal jaar de overstap gemaakt naar de Tweede lijn als Compliance Officer bij Rabobank Schiedam-Vlaardingen. Na diverse lokale banken onder haar Compliance hoede gehad te hebben, heeft zij haar laatste Rabo jaren doorgebracht als Compliance Officer van de grootste (toen nog) lokale bank van Nederland (Rotterdam).

In 2018 maakte zij de overstap van de “oude” wereld naar de crypto-industrie. Bij LiteBit is zij verantwoordelijk voor de afdeling Legal & Compliance, die zij zelf volledig heeft opgezet.


Arthur van Lier
Litebit

COO LiteBit

Arthur begon zijn werkende leven in de financiële sector bij o.a. Delta Lloyd, Boer&Croon, IG&H, Unive en PwC. Veelal op het snijvlak van strategie en operatie.

In 2018 maakte Arthur de overstap van de oude wereld naar de crypto-industrie. Hij is bij LiteBit verantwoordelijk voor de operatie, waaronder het implementeren van AML maatregelen en contact met toezichthouders en handhaving.


Musa Elmas

Elmas Compliance & Due Diligence

Senior compliance officer/CDD-expert, adviseur en trainer Elmas Compliance & Due Diligence

Musa Elmas CCP is als (interim) senior compliance officer/CDD-expert, adviseur en trainer werkzaam. Sinds december 2019 doet hij dit als zelfstandig ondernemer onder de bedrijfsnaam Elmas Compliance & Due Diligence. Hij is all-round compliance professional, met als specialisatie CDD. Musa is tot december 2019 ruim 10 jaar werkzaam geweest bij het Nederlands Compliance Instituut en was gedurende die jaren inhoudelijk verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van CDD. Musa heeft bij het Compliance Instituut als opleidingsverantwoordelijke o.a. aan de basis gestaan van het Nationaal Anti-Witwascongres, de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en meerdere edities van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering. Hij spreekt, traint en publiceert regelmatig rondom Compliance en CDD.


David Rogozinski

Compliance Manager

David Rogozinski was werkzaam bij het Nederlands Compliance Instituut als compliance officer, met de focus op Customer Due Diligence. In deze functie verrichtte David diverse advies- en detacheringswerkzaamheden, veelal met een internationale invalshoek. Ook was hij betrokken bij de organisatie van de Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering, de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering, alsook de organisatie van het Nationaal Anti-Witwascongres. David is thans werkzaam als Compliance Manager bij een internationale bank in Amsterdam. 


Marcel van Leent
FIOD

Projectleider team bestrijding witwassen FIOD Amsterdam

Marcel van Leent is vanaf 1989 werkzaam geweest bij de Politie. Hier heeft hij meerdere functies bekleed met de focus op de bestrijding van witwassen. Sinds 2008 is Marcel werkzaam bij de FIOD. Eerst als Financieel rechercheur/tactisch coördinator bij het Interregionaal Fraude Team/ Bovenregionaal Recherche Team en daarna als Financieel rechercheur Team bestrijding witwassen.


Bart de Koning
De Correspondent

Foto Cora Hendriks

Onderzoeksjournalist en auteur

Bart de Koning (1967) is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Alles onder controle: de overheid houdt u in de gaten', 'Operatie Blauw: weg met de bureaucratie bij de Nederlandse politie', 'De veiligheidsmythe: over politie, justitie en misdaad in Nederland en Vriendjespolitiek' en 'Fraude en Corruptie in Nederland'. Voor dit boek won hij in 2018 op het Fraude Filmfestival de Anti Fraude Award.

De Koning studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte onder meer voor Quote, FemBusiness en HP/De Tijd. Tegenwoordig is hij zelfstandig journalist. Hij schrijft voor Follow the money over fraudebestrijding en daarnaast publiceert hij in HP/De Tijd, Maarten! en de Volkskrant. Voor deze krant stelt hij jaarlijks in samenwerking met de VU en de Erasmus Universiteit de Politieke Integriteits-Index op. De Koning verschijnt regelmatig op radio en tv (EenVandaag, Rondom Tien, Nieuwsweekend, BNR) en zat in de jury van de Big Brother Awards. Hij is een veelgevraagd spreker en is docent schrijfvaardigheid op de Politieacademie.


Benny Bergkamp

Everet Francisco

FIU-Nederland

FIU-Nederland levert op nationaal en internationaal niveau een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Op basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is FIU-Nederland het enige en centrale meldpunt waar diverse meldplichtige instellingen ongebruikelijke transacties dienen te melden.

Tahsin Ertan
GarantiBBVA International

Director KYC

Tahsin Ertan is al Director KYC verantwoordelijk voor de afdelingen CDD en TDD (Transaction Due Diligence) bij GarantiBBVA International NV in Amsterdam. Hiervoor heeft hij onder andere ervaring opgedaan als Head of Compliance bij Yapi Kredi Bank Nederland NV. Verder is hij ook actief als docent voor het Nederlands Compliance Instituut voor het onderwijsprogramma Leergang Bestrijding Witwassen & Terrorismefinanciering. Zijn expertisegebieden zijn CDD, Trade Finance en Transaction Monitoring.


Peter Steenwijk
Haagse Hogeschool

Lecturer Riskmanagement bij de Haagse Hogeschool

Peter Steenwijk studeerde geschiedenis en rechten in Leiden en operational auditing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Peter is onder andere werkzaam geweest als manager Business Risk Services bij Ernst & Young. In de periode daarvoor was hij onder meer General manager KPN en directeur marketing UMC te Kiev (Oekraïne), senior auditor KPN Audit en parttime managementtrainer Boertien & Partners.

Hij heeft ruime ervaring als trainer op de terreinen van risicomanagement, operational audit, omgevingsbeïnvloeding en verandermanagement,  projectmanagement, coaching en begeleiding veranderingstrajecten. Zijn huidige trainingsactiviteiten bestaan uit omgevingsbeïnvloeding BASF, omgevingsbeïnvloeding management Voedsel en Warenautoriteit, sociale sensitiviteitstraining regionaal management UWV, operational riskmanagement en auditing Korps landelijke politiediensten (KLPD), regionale  politiekorpsen en bureau Kwaliteit Politie en operational management Rijks Opleidings Instituut (ROI).


Steven Bosch
Slimmer AI en Partners
Steven Bosch studeerde kunstmatige intelligentie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij Slimmer AI werkt hij als machine learning engineer en heeft hij ervaring opgedaan met het toepassen van machine learning binnen verschillende domeinen, waaronder pharmacovigilance, scientific publishing en landschapsherkenning. Momenteel werkt hij aan de “Investigator Module” van Slimmers transactionmonitoring-product, gericht op de optimalisatie van de alert processing workflow voor risk en compliance officers.

Dajana Nozic

Mollie

 

bezoekersregistratie
 bezoekersregistratie